5 tips för att sova bättre som faktiskt är värda att testa!

5 tips för att sova bättre som faktiskt är värda att testa!

De flesta av oss har jobbat i några veckor nu efter sommarsemestern, men det kan för många fortfarande vara svårt att komma tillbaka till den vanliga dygnsrytmen. Att sova tillräckligt är dock absolut nödvändigt när det gäller produktivitet och effektivitet på arbetsplatsen. Därför har du nedan fem tips som förhoppningsvis innebär att du får bättre sömn nu mot höstsäsongen. Om du behöver fler tips om hjälpmedel i vardagen kan du ta dig en titt på shoppo.se där det finns massor av inspiration.

  1. Ställ alarmet för när du ska gå och lägga dig

I stället för att ställa alarmet för när du ska vakna kan du ställa alarmet för när du ska gå och lägga dig. Det är lätt att glömma bort tiden när man sitter och stirrar framför TV:n, så att ha viss bestämd tidpunkt som avgör när du ska gå och lägga dig förbättrar dygnsrytmen och sömnen.

 

  1. Fysisk aktivitet

Det kommer kanske inte som en chock, men fysisk aktivitet kan göra stor skillnad när det gäller hur man sover. Det är inte mycket som behövs; bara ett par minuter om dagen kan göra skillnad för din sömn. Men detsamma gäller inte när det är läggdags för då får vi bara mer energi – och då kan det bli ännu svårare att somna.

 

  1. Ha två enkla madrasser i en dubbelsäng

Om du delar säng med någon kan det vara en bra idé att ha två olika madrasser eller täcken istället för endast ett exemplar som ni båda måste dela på. Då får du både sova ostört när den ena stjäl täcket och ni kan dessutom se till att ni båda har ett täcke som passar perfekt utifrån era individuella behov.

 

  1. Använd sängen för det den är avsedd för

Många använder sängen som ett ställe att koppla av, titta på filmer eller läsa på. Men om du använder sängen till annat än att sova kan det verka mer distraherande än avslappnande. Försök att minimera den tiden du spenderar i sängen på andra saker än att sova.

 

  1. Stressa inte för att få tillräckligt med sömn

Med detta menas inte att du inte bör tänka på hur mycket sömn du får, men att du inte borde stressa över hur lite sömn du får. Ju mer du stressar och tänker, desto svårare blir det att få ordentligt med sömn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *