Förbättra husets funktionalitet med en vind

Förbättra husets funktionalitet med en vind

Sedan energikrisen på 70-talet, har klimatet kring våra vindar blivit mer betydande, då vi har isolerat, väder avskalat och förseglat våra hem i virtuella mausoleer.Idén är faktiskt att låta en del av vårt hem att vara kallt … och att göra det avsiktligt … men som kan ge en frossa! Det verkar motsägelsefullt att all hjärntvätt vi har fått om det absoluta behovet av ett energieffektivt hem. Men din vind är till skillnad från andra områden i ditt hem, till för att utför olika funktioner och för att göra sitt jobb, och måste då få tillåtelse att andas !! Du kan använda dyra produkter såsom vindstrappor för din vind installation.

Din vind är din vän … förstå den, respektera den, uppskatta den och ta hand om den!

Tänk på din vind som en buffertzon. Utanför i den ”verkliga världen” uppfyller moder natur i all sin glans, med temperatursvängningar och lynnig väder. Inne i ditt hem, har du relativt konstant temperatur och fuktighet förhoppningsvis matcha hälsobehov hos människorna som bor inuti. Vinden möjliggör en övergång mellan det vilda och underbara genom samarbete mellan dina tak, isolering, ångspärr och ventilation.

Vindens tak håller naturligtvis regn och smältande snö från att förstöra dina mattor. Isolering på vinden saktar ner rörelsen av värme upp från ditt vardagsrum, och försöker alltid att hålla insidan av ditt hem varmt eller kallt, oavsett vindens temperatur.

Ångspärrar på vinden hålla fukt stiger från ditt vardagsrum bort från isoleringen. De krävs för fuktisolering förlorar mycket av sitt värde. Ångspärrar kan ske i form av plastfolie installerade på vindsvåningen (under isoleringen), en inbyggd papper eller aluminiumfolie vänd på isoleringen själv (alltid monteras mot livsrum), eller i form av särskilda ångspärr färger (Se artikel på isolering för mer information).

Tillräcklig ventilation hjälper till att hålla vinden temperatur och fukt vid deras optimala nivåer för säsongen. På vintern är den perfekta vinden temperaturen utetemperaturen, kallt och torrt. På sommaren är det perfekt att ha massor av luftrörelser så att vinden är så cool som möjligt … utan att kyla!

Korrekt ventilation på vinden har sina fördelar året runt

Den uppenbara fördelen med ökad ventilation under de varmare månaderna är en lägre vindtemperatur, vilket kan minska kostnaderna av kylning i hemmet. Detta gäller oavsett hur mycket isolering som finns på vinden. I själva verket kan vinden isolering faktiskt orsakar temperaturökningar i hemmet som isoleringen håller värmen länge efter solen är borta, fortsätter att överföra den långsamt genom taken i ditt vardagsrum. Även om vi tänker på vinden som isolering som ett hinder för den fria rörligheten för värme, kan den tryckande värmen i en underventilerad vind göra din isolering ett ”vackert väder” vän.

Under de varmare månaderna, är en inte så uppenbar effekt av lägre vind temperaturer ökar i taket. Även om asfalten på taket är utformad för att ta stryk av solen i många år, utsätts de för högre temperaturer när taket decking tillåts överhettas … vilket är precis vad som händer i en underventilerad vind.

Under de kallare månaderna, är fukten den allvarligaste oron. Även med användning av ångspärrar att hålla fukt från att komma in på vinden, finns det luftläckage runt tak armaturer, badrummets frånluftsfläktar, paneler och trapporna till vinden som tillåter oönskad fukt uppe på vinden. Bara genom att gå upp på vinden för att ta ner det gamla monopol spelet kan öka fukthalten i vinden en hundradel.. Många bäckar små..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *