Migrationsverket lägger miljoner på ny logga

Migrationsverket lägger miljoner på ny logga

Migrationsverket har precis tagit fram en ny logga för att kunna dra en tydligare gräns mellan myndighetens arbete och politikernas beslut.Prislappen för detta projekt landar på 4,6 miljoner kronor enligt tidningen Corren.

Migrationsverket har tagit fram en ny grafisk profil, komplett med ny logga. Totalt kommer bytet kosta 4,6 miljoner kronor.

Anledningen till loggbytet är att myndigheten blandas ihop för mycket med politiska beslut enligt Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör på Migrationsverket.

”Vi har velat göra den tydligare och visa att vi är svensk myndighet, vilket stärker vårt förtroende”, säger han till Corren. ”Det är här symbolen för vår krona kommer in som en del i loggan.”

 Ett ihållande projekt

1,6 miljoner har gått åt till att ta fram den nya loggan. Resterande 3 miljoner kronor kommer att gå åt till att byta ut den gamla logotypen. Han poängterar att mycket av arbetet har gjorts internt.

Dock har en grafisk firma anlitats för att ta fram själva logotypen.

Arbetet påbörjades under den tidigare generaldirektören Anders Danielsson som avgick i mitten av september. Loggan har godkänts av riksheraldikern men tills Migrationsverket fått en ny generaldirektör kan man inte fatta ett slutlgiltigt beslut.

” Men självklart ska vi hushålla med statens pengar. Den övriga kostnaden är för byte av exempelvis flaggor som oavsett måste bytas ut med jämna mellanrum.”, säger Mikael Hvinlund till Corren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *